Resepi asal oleh Syahida Shaa dari Group Kongsi-kongsi Resepi Kek, Biskut dan Lain-lain
Bahan-bahannya ialah:
6 biji telur (buang 2 putihnya)
100gm gula halus
100gm tepung gandum
60gm tepung jagung
50gm air sejuk
75gm mentega (dicairkan)
1st baking powder
2sb ovelet
Cara membuatnya:
1. Pukul telur sehingga kembang dan berbuih
2. Masukkan ovalet dan putar lagi
3. Masukkan gula dan putar
4. Masukkan air sejuk dan tepung yang telah diayak bersama baking powder
5. Masukkan mentega cair dan putar lagi
6. Bakar dalam loyang 8" selama 45- 1 jam dengan suhu 150
(Untuk makluman snow cheese cake meleleh ini saya kukus di dalam bekas plastik)
Cream cheese frosting
250gm cream cheese
1/2 tin susu cair
(putar bersama)
Tuang di atas kek setelah kek sejuk dan hiaslah dengan cheddar cheese yang telah diparut.
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment